Jännittäviä suomalaisia blogeja

Posted by rnn.yqe. on August 19, 2013
Blogi

Blogeja ja bloggareita on tänä päivänä miljoonia ja blogi on jo ehditty määritellä ihan uudeksi media-lajiksi. Tyypillisiä blogin tunnusmerkkejä ovat spontaanisuus, henkilökohtaisuus, sekä tietysti ajankohtaiset asiat. Toiset blogeista ova niin kutsuttuja yleispäiväkirjoja, joissa voidaan kirjoittaa ja kommentoida asioita laidasta laitaan, arkisesta sukkien kutomisesta, upean hääkakun tekoon tai täydellisen henkisen tasapainon löytämiseen joogan avulla.

Julkisuuden henkilöiden blogit

Suosittuja ja jännittäviä blogeja kirjoittavat mm. tunnetut kirjailijat ja politiikot, joiden tarinoita seurataan ahkerasti. Muun muassa Suomen ex-pääministeri Matti Vanhanen kirjoittaa omaa blogia. Tunnettuja suomalaisia kirjailijota ja tutkijoita, joiden blogit kiinnostavat monia ovat mm. Kansanedustaja Jyrki J. J. Kasvi ja valtiotieteen tohtori Jari Sedergren. Myös yritykset ovat innostuneet käyttämään blogeja, joita voi kirjoittaa sekä julkisesti yrityksen asiakkaille että sisäisesti oman henkilökunnan iloksi. Yritysblogin aihepiiri koostuu mm. persoonalisista kirjeistä asiakkaille, henkilökunnalle ja muille alasta kiinnostuneille henkilöille. Suomessa julkisen yritysbloggaamisen eturivissä on turva-alan yritys F-Secure.

Harrastuksiin liittyviä blogeja

Me tavalliset tallaajat kirjoitamme usein omasta elämästä, terveydestä, treenaamisesta, unelmista, haaveista, matkoista, ihmissuhteista tai harrastuksista. Muotiblogit ovat erittäin suosittuja, ja niissä kirjoitetaan sisältöä muodinmaailmasta, sekä erilaisista muoti-ilmiöistä. Näihin blogeihin on usein liitetty itse kirjoittajan muotikuvia ja oman tyylin esittelyä. Ruokablogit ovat todella suosittuja, kaikkihan me rakastamme hyvää ruokaa, ja ruoka taitaa olla seuraavaksi yleisin puheenaihe sään jälkeen. Ruokablogeissa on erilaisia ruuanlaittoon ja leipomiseen liittyviä kokemuksia, paljon kuvia ja uusia, ihania reseptejä kokeiltavaksi. Taideblogien sisältö käsittelee luonnollisesti eri taidemuotoja ja muuta taiteeseen liittyvää. Valokuvablogit ovat blogeja, joissa on runsaasti valokuvia, joita kommentoidaan. Sarjakuvablogi on täysin omanlaisensa blogin ja verkkosarjakuvan hybridi, jossa asia kerrotaan sarjakuvan keinoin. Esimerkiksi Milla Paloniemi ja Ville Ranta ovat suosittuja suomalaisia sarjakuvablogisteja.

Se mikä tekee blogista hyvän, mielenkiintoisen ja jännittävän, riippuu tietenkin aiheesta ja kirjoittajasta, siispä usein julkisuuden henkilöiden kirjoitukset ovat suosittuja. Toisten mielestä on jännittävää lukea uusista muoti-ilmiöistä, toiset taas innostuvat uudesta pastareseptistä, kun taas jonkun mielestä parasta elämässä on päästä kommentoimaan jonkun politiikon mielipiteitä. Blogien, bloggareiden ja blogin aiheiden joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin miettimisen ja kommentoimisen arvoista, jännittävää luettavaa.