Hyviä ostopaikkoja matkalipuille netissä

Posted by admin on December 10, 2013
Blogi

Lentolippuja kannattaa metsästää useammasta kuin yhdestä paikasta, vaikka sellaiset sivustot kuin ebookers.fi kattavatkin melko lailla kaikki lentoyhtiöt paitsi halpalentoyhtiöitä. Toisaalta kovin montaa sivua ei tarvitse kaivaa läpi havaitakseen että hinnat eivät välttämättä vaihtele kovin paljoa: silti, joskus saattaa käydä tuuri ja toiselta sivulta saattaa löytyä sopivampi tarjous. Jossain vaiheessa täytyy vain ruveta laskemaan omalla ajalleen tuntipalkkaa – kuinka kauan vielä aion etsiä netissä säästääkseni muutaman euron?

Ebookers on lentojen varaussivu, joka hakee lentoja monelta yhtiöltä. On myös sivuja, jotka hakevat lentoja monelta tällaiselta sivulta, eli vertailee lentojen vertailuja, kuten momondo.fi – ehkä tulevaisuudessa saamme vertailusivujen vertailusivujen vertailusivuja? Toivottavasti ei, mutta momondo.fi sivu kuitenkin sekin säästänee aikaa. Toisaalta sieltä puuttuu ”hae 3 päivää ennen ja jälkeen”-nappi, joka on hyvä halvinta lentoa hakevalle.

Myös Finnairin ja SAS:in omilta sivuilta voi bongata hyviä tarjouksia ja ostaa liput suoraan. Kaikkien tunteman Ryanairin, jota kaikki rakastavat vihata, lisäksi hyviä halpalentoyhtiöitä suomalaiselle ovat esimerkiksi Air Baltic, joka lentää Riikan kautta.

Myös bussi- ja junaliput voi ostaa netistä. VR ei tosin tarjoa paljoakaan etuja aseman lippuautomaatin yli, mutta Matkahuollolla on paitsi paljon tarjouksia jotka saa vain netistä, myös hyvä systeemi jossa lippuja ei tarvitse printata eikä edes muistaa varausnumeroita, riittää kun kuskille on antaa oma nimensä. Matkahuollolla on nykyään kilpailijakin, Onnibus, jonka reittivalikoima on toki rajoitetumpi.