Toimiva keittiö on kodin sydän

Posted by Georgiana Hansen on September 13, 2023
Blogi

Jokainen keittiö tarvitsee kokin lisäksi kauniin ja käytännöllisen valikoiman keittiötarvikkeita. Houkuttelevat astiat ja aterimet, kauniit tekstiilit ja muutama ihastuttava koriste-esine tekevät arkisestakin ruoanlaitosta juhlaa. Mitä kaikkea siis on hyvä ottaa huomioon, kun lähtee suunnittelemaan toimivaa ja inspiroivaa keittiötä?

Astiat

Kauneus on puoli ruokaa! Annosten asettelu lautasille ja tarjoiluvadeille on oma taiteenlajinsa ja kauniit astiat tekevät siitä sinulle vieläkin innostavampaa. Oikean kokoiset ja muotoiset tarjoiluastiat antavat juhlapöydälle uniikin kosketuksensa ja koristeelliset lautaset kruunaavat ruokailun kuin ruokailun. Aterimienkaan ei tarvitse olla sitä tylsää ja samaa harmaata – entäpä jos hemmottelisit itseäsi vaikkapa kullanvärisillä haarukoilla?

Tekstiilit

Arjen sujuvuuden kannalta keittiön kaappiin on hyvä varata riittävästi keittiöpyyhkeitä. Kevyet ja nopeasti kuivuvat pyyhkeet on helppo ripustaa roikkumaan keittiön seinille ja kaappien oviin, eikä niiden näkyminen haittaa – päin vastoin! Vaihtelua ruokailutilan ilmeeseen saat valitsemalla pöytäliinan aterian tunnelman mukaan ja yhdistämällä siihen ylelliset kankaiset lautasliinat.

Viimeistely

Koristeet ja valaistus viimeistelevät keittiön ja ruokailutilan. Liika on liikaa, mutta hyvä nyrkkisääntö on, että kukkakimpuille tulisi aina olla valmiina maljakko ja Suomen pitkässä talvessa kynttilöidenkään kanssa ei parane säästellä. Maljakoita kannattaa pitää varalla vähintään muutamaa eri kokoista: matalaa ja korkeaa, leveää ja kapeaa. Kukkakimppu kruunaa juhlapöydän ja kaunis maljakko nostaa sen vielä askeleen korkeammalle.

Kaikkeen tähän löytyy hyvä valikoima netistä!