Kuinka suunnitella urheiluyhteisö nettiin?

Posted by rnn.yqe. on September 18, 2013
Blogi

Sosiaalinen media on valtava yhteisöllisyyttä luova verkko, jossa voidaan perustaa erilaisia keskusteluryhmiä ja verkkoyhteisöjä. Verkkoyhteisöt eivät ole sidoksissa ajallisesti ja paikallisesti kuten perinteiset yhteisöt. Verkkoyhteisön jäsenet voivat asua missä päin tahansa maapalloamme ja ainoa yhteinen tekijä on yhteinen kiinnostus yhteisön perustana olevaan aiheeseen, joka voi olla periaatteessa mitä tahansa, eli kaikkea valokuvaamisesta shakinpeluuseen ja tässä tapauksessa urheiluun. Verkkoyhteisöihin on hyvin helppo tulla mukaan ja ne ovat myös yhtä helppoja jättää taakseen, toisin kuin monet perinteiset yhteisöt.

Yhteisön perustaminen

Urheiluyhteisön perustaminen verkkoon lähtee tietenkin omasta mielenkiinnosta, tiedosta ja taidosta aihetta kohtaan, sekä keskusteluryhmistä aiheen tiimoilta. Yhteisön luomiseksi tarvitaan yhteinen tavoite, yhteinen yhdistävä asia, joka synnyttää keskustelua, mielipiteitä ja ongelmanratkaisua. Kun aiheen ”urheilu” ympärille on kerääntynyt tiivis joukko ja aiheesta on saatu viriämään monipuolista keskustelua ja kommentteja, on saatu aikaan yhteisö, jonka mielenkiinnon kohteena on urheilu. Tästä on hyvä jatkaa verkkoympäristön teknisempään luontiin ja perustaa jo valmiiksi olevalle yhteisölle oma koti, johon voi rekisteröityä. Yhteisön koti on paikka, jossa voi mm. kirjoittaa mielipiteitä ja blogeja, katsoa ja lisätä kuvia, sopia mahdollisista kokoontumisista, tehdä tapahtumakalenterin, luoda profiileja, kaverilistoja, wikisivuja ja erilaisia linkkejä kiinnostaville sivuille.

Näkyvyyden maksimointi

Yhteisössä tärkeintä on sisältö, mutta myös näkyvyys, jotta yhteisösi löydetään ja hienot kirjoituksesi ja ajatuksesi pääsevät oikeuksiinsa. Hyvä tapa on jakaa tietoa ja kertoa yhteisöstäsi ja yhteisön aiheesta blogeissa, joita aiheen ympärille on muodostunut ja kaikesta muusta yhteisölle tärkeästä. Erilaiset sosiaalisen median palvelut ovat tähän erinomainen väline. Jaa tietosi esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä.

Verkkoyhteisö on äärimmäisen sosiaalinen paikka, joka kerää yhteen samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä, joiden kesken jaetaan tietoa, keskustellaan ja kommentoidaan yhteisön aihesisällöstä. Suosituimpia yhteisöjä ovat yhteisöt, joiden aihepiirit liittyvät harrastuksiin, liikuntaan ja kuntoiluun, sekä terveyteen ja kauneuteen. Yhteisöillä, joiden kiinnostuksen kohteet löytyvät esimerkiksi politiikasta, uskonnosta ja musiikiista on myös oma vankka kannattajakuntansa.

Urheiluyhteisön suunnittelun perusta on siis ensisijaisesti löytää samanhenkisiä yhteisön jäseniä jakamalla tietoa ja osaamista itselle rakkaasta aiheesta, kirjoittamalla aiheesta tekstejä ja mielipiteitä, ja kommentoimalla ahkerasti blogiaan. Voit mahdollisesti saada aikaiseksi suuren, toimivan ja mielenkiintoisen yhteisön, jolloin tavoite on saavutettu!